Bertrand Russell előadássorozat


Az előadások célja az ateista és agnosztikus nézetek, illetve ehhez kapcsolódó tudományos ismeretek színvonalas megismertetése az érdeklődőkkel. Továbbá, hogy ezekről a témákról egy értékes beszélgetést folytassunk az előadások után. Az előadások időpontja minden hónap második szerdája.

Következő előadás:
Az utóbbi időben előadások helyett beszélgetéseket szoktunk tartani minden hónapban. Ennek oka, hogy nincs helyszín, ahol előadást tartsunk. Ha valaki ebben tud segíteni, akkor kérem, szóljon. Ha a beszélgetések érdeklik, akkor kérem, iratkozzon fel a levelezőlistára, és tudni fog róla!

Bővebb információk...

Összes előadás:
  • 2007. szeptember 12.: Brendel Mátyás: "Vallás, ateizmus és az agnoszticizmus - etimológia, fogalmi kérdések, történet" (cikk - PDF)
  • 2007. október 10.: Sipos Péter: "Naturalista filozófia" (előadás - PPT, cikk - PDF)
  • 2007. november 14.: Tóth Kornél: "Hit, tudás, és a tapasztalat" (tartalom - PDF)
  • 2007. december 12.: Dr. Szalai Miklós: "A hitetlenségből vett ateista érv", előadás + "Letérésem története", beszélgetés (előadás-PDFLetérésem-PDF, háttéranyag, ismertetés)
  • 2008. március 12. Beszélgetés
  • 200. április 9. Beszélgetés
Az előadások hossza maximum 40 perc, utána kérdéseket lehet feltenni, beszélgethetünk, vitatkozhatunk a témában. A beszélgetés moderált, a moderátor Seitz János. Köszönjük továbbá Jánosnak, hogy a helyszín biztosításával nagy segítségére van a klubnak.

Mindenkit szeretettel várunk, azokat is, akik nem tagok! Mindenki hozzon el még egy homo sapienst!

Az előadások szervezője az Ateista és Agnosztikus Klub és a Szkeptikus Társaság.